Top 10
Ъплоудъри


N. Име Качил
1maniivanov1187 БГ Субтитри
2WebRip669 БГ Субтитри
3oziris811533 БГ Субтитри
4veskoka402 БГ Субтитри
5sirG0sh0250 БГ Субтитри
6SHWZ249 БГ Субтитри
7zalmen235 БГ Субтитри
8eleutherios213 БГ Субтитри
9BateLari212 БГ Субтитри
10aXXo207 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo5795 БГ Субтитри
2diojan922 БГ Субтитри
3subtitri306 БГ Субтитри
4oziris811195 БГ Субтитри
5zalmen167 БГ Субтитри
6veskoka131 БГ Субтитри
7eleutherios109 БГ Субтитри
8bigprof59 БГ Субтитри
9torenta59 БГ Субтитри
10SLR37 БГ Субтитри

N. Име Качил
1aXXo170 БГ Субтитри
2oziris811143 БГ Субтитри
3diojan110 БГ Субтитри
4zalmen85 БГ Субтитри
5SLR38 БГ Субтитри
6subtitri24 БГ Субтитри
7Miroslav9 БГ Субтитри
8dorador8 БГ Субтитри
9Paloma8 БГ Субтитри
10bigprof7 БГ Субтитри


Plata Quemada - Burnt Money / Изпепелени пари 2000


Български субтитри
Свали субтитри

URL:

Име : Plata Quemada - Burnt Money / Изпепелени пари 2000
Рилийз : Plata quemada (2000) (Xvid.Sub.BG)
Преводач : Cineaste
IMDb : Plata Quemada - Burnt Money / Изпепелени пари
Cd# : 1
FPS : 25.000
Сваляния : 65
Качени на : 2013-01-09 19:47:05
Качил : Cineaste  
Оцени субтитри : 
Оценка 0 от 5 (0 Гласа)
Няма благодарили
Описание[img]http://store.picbg.net/pubpic/18/0F/e768da7cab8b180f.jpg[/img]
-------------------------------------------------------------------------------
ИЗПЕПЕЛЕНИ ПАРИ
(Plata quemada)
2000, Аржентина, Испания, Уругвай, драма, ноар
Режисьор: Марсело ПИНЕЙРО
В ролите: Едуардо Нориега, Леонардо Сбараля, Пабло Ечари, Летисия Бедисе, Рикардо Бартис, Долорес Фонци, Карлос Рофе и др.
Превод, субтитри и тайминг: Cineaste ®
-------------------------------------------------------------------------------
      Събитията във филма са реални и се развиват в Буенос Айрес през 1965 г. Нене (Леонардо Сбараля), Анхел (Едуардо Нориега) и Гарвана (Пабло Ечари) са трима от членовете на банда, която ограбва камионетка пренасяща 7 милиона песос. Полицията тръгва по петите им и те са принудени да живеят в явката си в свят изпълнен с дрога, насилие и секс. Отношенията им постепенно се променят и вървят към трагична развръзка...

       Трудно и лесно е да се пише за този филм. Парадокс, който би трябвало да бъде обяснен. Лесно е, защото веднага може да се каже, че в тази лента не липсва нищо, което може да се иска от един филм: има екшън, драма, комични елементи и не на последно място – прекрасен саундтрак, който те потапя в 60-те години – годините на сексуалната революция (някои я определят като разюзданост), рокендрола и наркотиците. Звучат Рита Павоне, Луиджи Тенко, Боби Соло, Кен Браун,  Бил Халей, Бренда Лий... За младия зрител това едва ли ще има някакво значение, но по-зрелите ще го оценят по достойнство, защото музиката е неразделен драматургичен елемент във филма и му предава автентичност и цвят. Звучи и едно "размазващо" изпълнение на Били Холидей, което така добре се вписва в сцената, че ми напомни за атмосферата от филмите на Жан-Пиер Мелвил от 60-70-те години. Не знам, но след първото гледане имам чувството, че целият филм с натегнатата до дупка атмосфера от безнадеждност, скрити, таени или избухващи като взрив сърцераздирателни чувства, ми напомнят за филмите на Мелвил. Няма да се сгреши, ако се каже, че това е един истински "филм ноар" по аржентински. Като добавим и финалния надпис, който направо те разбива, след като два часа си бил обсипан с толкова ярост, мъка, отчаяние, страдание, любов и нежност... трудно ще преглътнеш и него – "Филмът е създаден по действителен случай...".
      Лесно е да се пише и за операторската работа, която е наистина съвършено допълнение към изключително деликатната режисура (на явно известен в испаноговорещите страни автор) – нагнетяваща мрачна атмосфера интериори, тъмни, внушаващи безнадеждност картини, които разголват буквално разбитите съдби на няколко души поели пътя към смъртта с едничкото, което ги крепи – болката, любовта, привързаността, ако щеш наречи я братска обич към този, който е готов да даде живота си за теб... Това не са гръмки фрази, не е словесна еквилибристика, не е напън за оригиналност – това е внушението на този филм!
      И тук идва ТРУДНОТО! А то е да изкажеш възхитата си от двамата (а защо не и от тримата) актьори в централните роли. Тук наистина ми е трудно да използвам каквито и да е суперлативи. Има моменти, които направо бъркат в душата с покъртителността от сливането на актьор и герой. Камерата е застинала върху лицето на героя и буквално детайлно разчепква не само всяка негова дума, но и израза на лицето, сподавените нотки на болка или щастие в гласа на актьора... Всичко това е толкова честно и органично изиграно, че се замисляш как наистина режисьорът е успял да предизвика такава богата гама от чувства, която буквално залива екрана и помита настрана фабулата, като нещо второстепенно, като канава, върху която е извезан този човешки "гоблен" от безумно страдание, необяснима болка и копнеж по нещо, което никога няма да имаш завинаги. Едуардо Нориега и Леонардо Сбараля са изключителни в ролите на Анхел и Нене (Хлапето). Може би това идва от добрата актьорска школа, която са завършили или от горещата им испанска кръв? Може пък да е просто "игра", но затова пък, КАКВА ИГРА!
И оставете настрана наклонности (каквито и да са), оставете предубежденията си, моралните си нагласи, пък били те и "много морални" – насладете се поне на един актьорски филм от кинематография, която за съжаление е толкова малко позната. И ако на другия ден почувствате някаква горчивина или известна тъга по нещо, което не можете да обясните, то не се чудете откъде е. Филмът е изиграл "подмолната" си роля. Затова пък КАКЪВ ФИЛМ!

      (Синеаст)

[img]http://store.picbg.net/pubpic/E9/27/e4a8006d0478e927.jpg[/img] Филмът е неподходящ за зрители под 18 г.!
Подобни субтитри :
Plata.quemada.(2000).(Xvid.Sub.BG) Български субтитри

Все още няма коментари

Добави коментар


Сайт за субтитри за 0.000006 секунди е зареден!